Concert de colinde susținut de Corul Academic Gavriil Musicescu al Filarmonicii Moldova

0
249

Finalul de an este marcat de un moment artistic susținut de Corul Academic Gavriil Musicescu al Filarmonicii Moldova, care invită publicul larg la un special concert de colinde. Evenimentul va avea loc sambătă, 9 decembrie, de la ora 19 în zona Atrium din cadrul Complexului Palas. 

Manifestarea va oferi publicului ocazia să asculte cele mai frumoase și mai cunoscute colinde scrise de clasicii muzicii corale românești: Dumitru G. Kiriac, Nicolae Lungu, Tiberiu Brediceanu, dar și cântece de Crăciun din repertoriul internațional ce vor evoca atmosfera caldă și plină de bucurie a sărbătorilor de iarnă, transmițându-ne tuturor emoție, bucurie și recunoștință.

​În cei 70 de ani de activitate, Corul academic Gavriil Musicescu a promovat genul vocal-simfonic ca partener al orchestrei simfonice, dar și genul coral a cappella, continuând tradiția culturii corale fondată de patronul corului, dirijorul și compozitorul Gavriil Musicescu, de la moartea căruia se împlinesc anul acesta 120 de ani.

Activitatea prodigioasă a Corului Academic Gavriil Musicescu a numărat și realizări în domeniul operei și al muzicii de divertisment, căutând permanent să se adreseze unui public cât mai numeros.

​Conducerea muzicală a acestui concert aparține Consuelei Radu-Țaga, dirijor permanent al Corului Academic Gavriil Musicescu al Filarmonicii „Moldova” din Iași, prima femeie dirijor din istoria celor 70 de ani de activitate a acestui ansamblu.

​La pian: Adina Alupei, maestru corepetitor al Operei Naționale Române Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.