Cum să surprinzi frumusețea Barcelonei într-o vacanță

0
563

Barcelona este fără dar și poate unul dintre cele mai vizitate orașe din această lume. Oare ce-l face atât de special și de atractiv în ochii turiștilor? Am aflat raspunsul descoperindu-l zi de zi, timp de o săptămână. M-au impresionat oamenii calmi și binevoitori, mâncarea delicioasă, plajele cu nisip roz, marea azurie, clădirile cu o arhitectură superbă, dar și alte atracții pe care le-am surprins cu aparatul foto.  

Basílica Sagrada Família, cea mai necovențională biserică din Europa

Această construcție in stil neogotic a fost proiectată în anul 1883 de Antoni Gaudi, unul dintre cei mai importanți arhitecți catalani. Monumentul impresionează cu cele 18 turnuri, pe care le poți admira chiar și de la o distanță mai mare. Biserica a fost desemnată ca obiectiv al Patrimoniului Mondial UNESCO.

Cu toate că artistul arhitect a anticipat ca lucrarea sa va fi finalizată între zece și cincisprezece ani, construcția nu a fost terminată pe perioada cât el a trait. Din anul 1926, alți arhitecți au continuat lucrarea începută de Gaudi, iar opt decenii mai târziu, naosul principal avea să fie finalizat. Basilica a fost sfințită de Papa Benedict al XVI-lea, iar lucrările încă sunt în desfășurare.

Chiar dacă monumentul este neterminat, vizitatorii pot admira interiorul acestei minunate opere de artă.

Camp Nou, un loc obligatoriu pentru fanii fotbalului

Camp Nou impresionează prin imensitatea sa. O mulțime de iubitori ai fotbalului pășesc curioși prin tunelul jucătorilor, prin vestiarul echipei și prin muzeul dedicat acestui sport. Copii și adulți deopotrivă aleg să se fotografiieze în fața terenului de joc, a trofeelor și a machetei viitorului stadion, unul mai mare și mai modern.

Camp Nou a fost unul dintre stadioanele alese pentru Jocurile Olimpice de vară din 1992 de la Barcelona și astăzi găzduiește meciurile echipei FC Barcelona. Stadionul cu 99.354 de locuri și este cel mai mare din Europa și al doilea ca mărime din lume.

Aquarium, ideal pentru familiile cu copii

Iubitorii de animale marine pot vizita Aquarium-ul, unde 35 de bazine adăpostesc o colecție impresionantă de specii reprezentative pentru Mediterana. Expoziția este considerată una dintre cele mai importante din Europa. Atracția principală a acestui obiectiv turistic este reprezentată de tunelul cu rechini.

Descoperă cele mai frumoase plaje

Una dintre cele mai populare plaje din Barcelona este Barceloneta Beach. O altă plajă la fel de cunoscută este Bogatell Beach, acesta fiind o opțiune pentru familiile cu copii, oferind o ședere liniștită.

O altă plajă plină de calm este Ocata. Aici, vă veți putea bucura de atmosfera relaxantă, de nisipul fin și de apa lină.

Dacă iubiți sporturile nautice, atunci în mod sigur vi se potrivește plaja Nova Icaria. Un alt loc superb pentru surfing și windsurfing este plaja Mar Bella. Aici, vă vor impresiona valurile puternice și apa de un albastru ca smaraldul.

Colindă orașul

Ia-ți privilegiul de a rătăci pe străzile înguste, admiră balcoanele decorate cu flori, clădirile impresionante și bucură-te de amabilitatea localnicilor, care te vor îndruma cu zâmbetul pe buze atunci când vei fi în impas.

De asemenea, savurează mâncarea tradițională. Vacanța în Barcelona nu ar fi completă fără o Paella. Acest preparat culinar pe bază de orez și fructe de mare îți vor bucura papilele gustative.

Servește și Bombas, acele crochete de cartofi, de mărimea unei mingi de tenis, ce sunt însoțite de un sos roșu, picant.

Tapas, crema catalană, escalivada și o mulțime de alte delicatese vorbesc despre calitatea ingredientelor și despre arta preparatelor cu tradiție de sute de ani.

După acest periplu, întoarce-te acasă și pune pe un perete o ramă cu un colaj de imagini alese. Acestea îți vor aminti de o destinație superbă!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.