Colecția scriitorului Osman Akdere

0
312

Lectura propusă de romancierul turc Osman Akdere aduce în fața cititorilor povești de dragoste impresionante, tulburătoare și pline de suspans, ce ar putea deveni ușor subiecte ale unor producții televizate.

Personajele principale luptă să-și înfrunte destinele, se despart, se regăsesc, au parte de farse ale vieții și de alegeri dificile.

Dacă în majoritatea lucrărilor sale Osman Akdere alege pentru eroii săi nume de origine turcă, în “Podul Sperantei”, ca un bun observator al contextului social și economic din România, el își numește personajele Sebastian, Rita, Darius, Costi sau Victor.  

Osman Akdere este un scriitor turc, născut în anul 1954, în Çankırı (Kaleden), Regiunea Anatolia Centrală din Turcia. Osman a absolvit Facultatea de Limbi Străine din cadrul Universității „Gazi” și se declară un iubitor al istoriei, artei și culturii. Stabilit în România imediat după anii ’90, scriitorul contemporan s-a dedicat literaturii, dorindu-și amplificarea prestigiului în acest domeniu. 

Dintre volumele sale, amintim: „Micuța Kati”,Podul Speranței” – în două volume, „Timpuri furtunoase” sau „Prețul libertății”. Romanele sunt scrise în limba turcă și traduse în română și în engleză.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.