Mademoiselle, coboară din pom! Și urcă pe tocuri.

4
3480
Sursa foto: marieclaire.com
Sursa foto: marieclaire.com

Domnișoară cu pretenții, ai o înfumurare revoltătoare! Ești uimitoare când te exprimi, doar că nu prea stăpânești arta conversației, iar vocabularul nu-ți este deloc elegant. Cât despre simțul estetic, unde ți l-ai cultivat? Doar nu vrei să spui că la opera sau prin librării. Aș vrea să te văd cu un vraf de cărți în brațe și nu cu sacoșele pline cu haine la reduceri. Nu te cunosc de nicăieri, dar te invit să-ți etalezi talentele și poate atunci voi auzi de tine.

De ce faci atât de multă zarvă, pentru nimic? Tu vinzi acadele și popcorn la colț de stradă, dar ai pretenții mai mari decât o directoare de bancă sau de școală. Este adevărat că fițele au devenit un limbaj necesar pentru a te integra în cercurile de elită, dar este timpul să afli că valoarea unei femei înseamnă mai mult decât atât. Știu că vrei să schiezi cu haina de blană pe tine, dar crede-mă că nu este cool. Nici make-up-ul ce-ți ascunde chipul frumos, nici tocurile înalte pe care te clatini, nici bata de la ciorapi pe care o afișezi cu nonșalanță, nici buzele țuguiate, nici sprâncenele tatuate. Dacă ești fițoasă și crezi că te îmbraci în trend, nu devii regina cluburilor. Ești regina nesiguranței și porți masca lipsei de încredere.

Cred că dacă ai putea privi intens în inima ta, ai descoperi acolo nevoia de a-ți fi recunoscute înclinațiile și pasiunile. Sunt convinsă că le ai, dar ești prea preocupată să faci live-uri inutile în social media. Știu că vrei să epatezi, dar fă-o cu discreție. Grozăviile tale impresionează prea puțin, poate pe acea gloată de bărbați superficiali, dornici să sensibilizeze cu mașina scumpă din parcare. Tu încerci să umpli un gol cu lucruri mărunte. Remediul adecvat îl vei cunoaște doar atunci când vei dori să fii o veritabilă mademoiselle.

Domnișoară cu pretenții, de ce nu ești atentă la sufletul tău? De ce nu-ți place să fii o prezență elegantă? Este de admirat că-ți poți cumpăra orice-și dorește inima: bijuterii, pantofi de lac, rochii sclipitoare, dar acele elemente care definesc noblețea feminină nu se pot cumpăra: echilibrul și sensibilitatea. Trebuie să știi că simplitatea și șarmul depășesc toate tendințele, iar cu ele poți înfrumuseța orice loc în care pășești.

Cum devii rafinată 

Sursa foto: flickr.com
Sursa foto: flickr.com

Mademoiselle, ai o putere interioară incredibilă! Evoluează și învață din erorile pe care le-ai comis! Ești extraordinară, dar nu cu gesturile lipsite de distincție. Ești prețioasă dacă ești educată, dacă înțelegi că nu bogăția îți pot aduce satisfacție, ci caracterul și finețea. Știu că trăim într-o lume care pune foarte mare accentual pe imagine, însă cred că stima de sine, empatia față de ceilalți, iubirea și dedicarea sunt valori de neînlocuit.

Diamantul din mâinile tale să fie povestea vieții tale, iar caracterul șlefuit, personalitatea puternică și rafinamentul să-ți fie cele mai bune prietene. Unde ai putea să dobândești rafinamentul? Muzica, dansul, pictura, teatrul  sunt manifestări ale artei ce te vor feri de kitch. Iar de vei alege bunătatea și generozitatea, vei deveni o învingătoare în lupta cu dificultățile vieții.

Mademoiselle, ești cool dacă ești foarte bine educată! Ești elegantă când știi să taci și când să vorbești. Ai atitudine și ești sofisticată cu o cultură cât mai bogată, cu un teanc de cărți pe noptiera ta. Nu te îndemn să urci pe tocuri imense. Te îndemn să fii o domnișoară autentică! Te îndemn să fii cu picioarele pe pământ, să fii inteligentă și să-ți cultivi frumos personalitatea.

Mademoiselle, cartea ta de vizită este impresionabilă!

https://www.oanapuiu.ro/dragi-femei-nu-mai-urati-barbatii/

 

 

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.