Începutul de an reprezintă ocazia ideală pentru a declara război kilogramelor în plus. Atunci când renunți treptat la obiceiurile nocive, adopți o dietă clasică și un stil de viață echilibrat, poți obţine silueta dorită. Medicul nutriţionist Mihaela Bilic recomandă doar mâncarea gătită acasă, în defavoarea produselor ambalate şi procesate.
Studiile arată că persoanele care consumă mese gătite acasă de tind să aibă o dietă mult mai sănătoasă. Aşadar, gătitul în propria bucătărie te poate ajuta să consumi mai multe fructe şi legume benefice pentru sănătate.
„Haideți să ne întoarcem la mâncarea clasică, pe care simțurile noastre știu să o aprecieze. Mâncarea pe care o consumăm dintr-o farfurie, nu dintr-o pungă. Spui adio tuturor produselor de ronțăit, fie ele dulci sau sărate, pe care le mănânci fără să-ți fie foame și pe care nici măcar nu le considerăm mâncare, deși ele dublează aportul caloric dintr-o zi”, recomandă specialistul.
Servirea în propria bucătărie înseamnă, de asemenea, că vă puteti controla dimensiunea porţiilor. Mâncarea clasică te poate ajuta să arăţi şi să te simţi sănătos, să-ţi măreşti energia, să-ti stabilizezi greutatea şi buna dispoziţie şi să-ţi îmbunătăţeşti somnul. Când găteşti eşti mai conştient de ceea ce consumi.
„Mâncarea gătită este făcută din ingrediente simple, pe care tu le pui în cratiță, deci poți controla cantitatea de zahăr și grăsime, alegi rețeta și metoda de gătire. ADIO E-uri, conservanți, emulsifianți, coloranți și alte chimicale care seamănă a mâncare”, mai sugerează celebrul medic.
Alimente care grăbesc îmbătrânirea
Celebrul nutriționist Mihaela Bilic a mai povestit pe pagina sa de Facebook despre alimentul care grăbește îmbătrânirea și care este consumat zi de zi de toți românii. Nutriționista a subliniat că zahărul este un dușman al tinereții și al pielii. Specialista încurajează excluderea acestui ingredient din alimentație.
„E unul singur și este dușmanul tinereții și al pielii, anume zahărul. După soare, zahărul este acest agent de ruginire din interior”, a precizat aceasta.
Oamenii de ştiinţă asocieză nevoia de a consuma zahăr cu dependenţa de nicotină, din pricina efectelor sale adictive. Prin evitarea zahărului în dieta zilnică, se pot preveni o serie întreagă de boli grave, precum: obezitatea, hipertensiunea sau diabetul de tip II.
Sursa foto: Facebook Mihaela Bilic