Afinele, un miracol al naturii

0
161
Descoperă miracolele naturii! Bucură-te de energia oferită de afine şi de o zi frumoasă de vară. Afinele sunt un leac minune cu beneficii uimitoare: au puţine calorii şi sunt pline de vitamine (conţin vitaminele A, B6, C, E, K, calciu, magneziu), reglează nivelul colesterolului şi menţin inima sănătoasă.

Adevărat elixir al tinereţii

Consumate cu regularitate, afinele sunt un adevărat elixir al tinereţii contribuind la menţinerea sănătăţii pielii. Afinele fac parte din categoria fructelor care sunt recomandate în dietă. Dincolo de conţinutul mic de zahăr, acestea conţin fibre care favorizează digestia şi stimularea secreţiei gastrice şi a sucurilor digestive, iar cercetătorii au demonstrat că persoanele care introduc afine în dietă scapă mai uşor de grăsimea din zona abdominală.
Dat fiind că afinele conţin putin zahăr şi mulţi antioxidanti, dar şi nutrienţi care reduc glicemia şi îmbunătăţesc metabolismul zahărului în sange, pot fi consumate cu încredere de persoanele care au diabet, dar şi de cele care prezintă risc crescut de a-l dezvolta. Practic, 148 de grame de afine conţin doar 15 grame de zahăr.

Susţin sistemul imunitar

Afinele au cea mai mare capacitatea antioxidantă dintre toate fructele, aspect care le transformă în aliaţi ai sistemului imunitar în lupta cu răcelile, virozele, dar şi alte boli care sunt de natură virală sau bacteriană. Afinele fac parte din categoria fructelor care, dincolo de a fi foarte gustoase, sunt deosebit de sănătoase, astfel că nu ar trebui să lipsească din meniul zilnic.
Ele sunt originare din America de Nord, însă, graţie beneficiilor remarcabile aduse organismului, au ajuns să fie cultivate peste tot în lume, inclusiv în ţara noastră, fiind specifice zonelor montante. Un mare avantaj al acestor fructe este că se pot consuma în foarte multe moduri, atât crude, ca atare, sau în diferite reţete, cât şi preparate, sub formă de sucuri şi dulceţuri.
Consumă afinele delicioase ca nectarul zeilor si bucură-te de energia oferită de natură!
– Cristina Guraliuc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.