Chemați cavaleria și poliția! Se lasă cu circ

0
852
Sursa foto: bemethis.com
Sursa foto: bemethis.com

Într-un cuplu, certurile sunt inevitabile. Atunci când apare o nemulțumire, aceasta poate fi privită mai degrabă drept o oportunitate de îmbunătățire a relației. Cel mai inteligent mi se pare să te cerți cu tact și să respecți pașii acestui minunat vals al comunicării între doi parteneri.

Am învățat pe propria piele că secretul armoniei în cuplu constă în exprimarea directă a dorințelor și mai ales în împărțirea corectă a responsabilităților. Tăcerile de gheață, ochii dați peste cap, ironiile, înțepăturile sau conversațiile pline de acuzații nu vor înflori relația. Din contră, o vor transforma într-una plină de tensiuni și nemulțumiri.

https://www.oanapuiu.ro/game-over-sau-ramanem-prieteni/

Consider că este esențial ca într-o ceartă să nu jignim, deoarece cuvintele dor, să nu țipăm pentru că în acest mod mesajul nostru va fi redus la tăcere și mai ales să nu readucem în discuție trecutul. Astfel se va amplifica tot mai mult conflictul. Este important să rămânem conectați pe aici și acum și prea puțin pe ce a fost cândva.

În general, noi, femeile nu spunem exact ce ne dorim de la bărbați, iar aceștia nu prea ne înțeleg limbajul indirect. În momentul în care un bărbat bănuiește că partenera sa ar fi preocupată de o problemă, acesta se poartă așa cum procedează bărbații între ei, adică își ia frumos tălpășița și o lasă pe ea să mediteze asupra situației. Ea își spune: “Nu-i pasă deloc de mine. Este un insensibil!” Iar mai apoi, își sună mama, prietenele sau surorile pentru a fi consolată.

Cum eviți cearta

Sursa foto: bridalguide.com
Sursa foto: bridalguide.com

Și iată circul în plină desfășurare! Resentimentele devin tot mai puternice, iar până la împăcare este cale lungă. Acestea fiind spuse, cred că un conflict între doi soți, logodnici sau prieteni se poate soluționa cu ajutorul unei exprimări clare și directe din partea femeilor, eventual cu un singur subiect de gândit. În acest mod, vor dispărea motivele de discordie dintr-o relație.

Trebuie să recunoaștem că tot noi, femeile, avem prostul obicei de a formula întrebări folosindu-ne de poți sau ai putea. Atunci când bărbații aud: “Poți să duci copilul la pian?”, “Poți să uzi gazonul?” sau “Poți să aspiri păianjenii de pe tavan”, ei descriu aceste fraze drept o modalitate de testare a abilităților sale, iar răspunsul va fi desigur că da. Dar asta nu înseamnă că bărbatul își va lua și angajamentul de a pune totul în practică. Ei se simt într-un fel manipulați să răspundă afirmativ.

În schimb, dacă am folosi întrebări care încep cu vrei sau ai vrea, în mod sigur vom obține și rezultatele așteptate. Așadar, o expresie de genul “Vrei să vopsești gardul?” va impune un angajament, iar bărbatul va fi obligat să răspundă prin da sau nu.

https://www.oanapuiu.ro/barbatii-si-complimentele/

La rândul lor, bărbații sunt și ei maeștri ai limbajului indirect. Și avem următoarea situație: “Iubito, eu nu prea cred în lucruri materiale drept daruri la zilele noastre de naștere” Ce vrea să spună el, de fapt: “Am uitat să-ți cumpăr un cadou de ziua ta”. Sau: „Relaxează-te și oprește-te din curățenie!”. Traducerea ar fi: „Nu aud comentariile la meci din cauza aspiratorului”. Și tot așa.

Ce trebuie să reținem este că atunci când vom încerca să evidențiem mai multe subiecte în conversația cu un bărbat, acesta va pierde șirul, iar mesajul transmis va deveni nul. Este important ca o femeie să transmită o singură idee, clară, în termeni cât mai simpli. Iar el va răspunde:  “Ești frumoasă, chiar și atunci când ești nervoasă!”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.