Descoperă Bella Roma

0
1102

Călătoriile sunt experiențe puternice de viață, ce ne învață nu doar lucruri despre diferite culturi, ci și despre noi înșine. Emoția, aventura, peripețiile, oamenii pe care-i întâlnim sau gastronomia ne ajută să realizăm amintiri unice. Mai jos, vă las câteva fotografii și impresii pe care le-am surprins în jurnalul meu de călătorie la Roma. 

Capitala Italiei este un important centru turistic, cu clădiri splendide, construite în stil renascentist și baroc. Roma este situată pe malul fluviului Tibru, fiind în timp capitala Republicii Romane, a Imperiului Roman, a Bisericii Romano Catolice și a Italiei Moderne.  Amintesc mai jos o parte dintre monumentele ce mi-au facut o adevărată plăcere să le revăd.

Colosseumul este un amfiteatru imens, construit în Imperiul Roman, în perioada 70-80 d. Hr. Inițial a avut o capacitate de 60.000 de spectatori, iar mai apoi a fost extins. Aceasta construcție imensă, aflată încă în reabilitare  a fost folosită pentru luptele dintre gladiatori. 

Construcții fascinante

Alte construcții pe care le-am îndrăgit mereu au fost: Forumul Roman, Panteonul, Columna lui Traian, Forul lui Traian, Castelul San´ Angelo, Mausoleul lui Augustus, Fontana di Trevi.

Statul Vatican mi-a stârnit din prima clipă curiozitatea, nu doar datorită clădirii cu un aer deosebit, ci și a impresionantelor lucrări realizate de Michelangelo. Acest stat este considerat a fi cel mai mic din lume.  

În această călatorie, am văzut români adaptați pe un teritoriu străin, italieni amabili, plini de viață, arabi care te invitau în pași de dans în restaurantele lor, africani serioși, oameni ai străzii dormind pe saltele, majoritatea cu animale de companie alături. 

Am observat chpuri triste ale foștilor membri din trupele de circ, ce făceau jonglerii în timp ce mașinile așteptau la semafor. Motociclete, mașini micuțe și scutere Vespa la tot pasul!

Gastronomia italiană

Arta culinară italiană este considerată a fi una dintre cele mai rafinate şi variate din Europa. O adevărată explozie de culoare și de arome!

De la cele picante din zona Napoli şi Calabria, la cele cu sos pesto din Liguria, de la brânzeturi şi risotto-uri din Alpii italieni, la mâncăruri în stil mediteranean pregătite cu fructe de mare.

Ingredientele joacă un rol esențial în realizarea preparatelor italienești. Legumele proaspete și ierburile accentuează gustul subtil și delicios.

Am servit împreună cu grupul meu dinamic retete inconfundabile de pizza, lasagna, paste, panzanella, caponata sau braciol de vită și ne-am răsfățat cu cannoli, tiramisu, tarte și gelato.

Fiecare masă italiană a fost urmată de conversaţii plăcute în faţa unei cafele cu specific italian, cum ar fi espresso sau cappuccino.

Suveniruri

La finalul călătoriei, am cautat suveniruri pentru micii pretențioși de acasă. Am intrat într-un magazin fascinant de jucării, străjuit de un soldat roșu de plumb.

Din sutele de cutiuțe muzicale, mașinuțe, păpuși, landouri, mascote, ponei, pălării și măști, mi-a fost greu să aleg ceva ce i-ar putea încânta. 

Până la urmă, i-am completat fetiței colecția cu o păpușică zambitoare, îmbrăcată într-o rochiță de culoarea vernil. Pentru băiețel, am cumpărat statueta unui star fotbalistic.

Sper să le placa!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.