Fructele de pădure, izvor de sănătate și frumusețe

0
169
Credit foto: Cristina Guraliuc
Credit foto: Cristina Guraliuc

Vara este sezonul fructelor de pădure. Acestea sunt recunoscute pentru gustul lor deosebit și beneficiile asupra sănătății. Afinele, zmeura, murele și coacăzele se află printre vedetele fructelor de pădure.

Bogate în fibre și vitamina C

Beneficiile pentru sănătate a fructelor de pădure sunt de necontestat. Ele sunt apreciate pentru bogăția de vitamine, minerale și antioxidanți. Sunt sărace în calorii, dar bogate în fibre și vitamina C, fiind un adevărat izvor de sănătate.

Culoarea lor este un indiciu asupra beneficiilor pe care consumul îl poate aduce organismului. Astfel, fructele de pădure roșii ne protejează inima și vasele de sânge. De asemenea, ne ajută să ne menținem o memorie bună. Culoarea albastru-violet a fructelor sustine efectele anti-îmbătrânire.

Stimulent pentru sistemul imunitar

Afinele, zmeura, murele și coacăzele au beneficii dovedite pentru sănătatea inimii. Acestea includ scăderea tensiunii arteriale și a colesterolului. De asemenea pot ajuta la reducerea riscului de diabet de tip 2, acționând ca alternative excelente la gustările cu zahăr. În plus, sunt un excelent stimulent pentru sistemul imunitar.

Sursă de energie

Extrem de bune la gust, murele sunt bogate în vitaminele A, B1, B2, C, E, minerale precum potasiu, fosfor, fier, sodiu, magneziu, mangan, seleniu, zinc, cupru și calciu, dar și acid folic. Murele au efect anti-inflamator, diuretic, antiseptic, laxativ, analgezic dar, în special antioxidant.

Coacăzele sunt revitalizante, datorită bogăţiei de vitamine şi săruri minerale din compoziţie. O cură de coacăze şterge oboseala de pe chip şi readuce energia în toate structurile corpului. Acestea conţin multă vitamina C, vitamine din complexul B şi multă apă (aproximativ 80%).

Afinele sunt bogate în vitamina C, acid folic, vitamina A, vitamina E, vitamina K, fier, calciu, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, zinc. Zmeura este bogată în vitaminele B1, B2, B6, C, E, calciu, potasiu, fosfor, magneziu, mangan, fier şi zinc. O sută de grame de zmeură acoperă un sfert din necesarul zilnic de vitamina C al unui adult.

– Acest articol a fost realizat de editorul Cristina Guraliuc

– Credit foto: Cristina Guraliuc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.