Game over sau rămânem prieteni?

0
1527
Sursa foto: fave.hu
Sursa foto: fave.hu

Mai toate relațiile care încep să nu mai meargă se încheie cu următoarea frază: Ești o persoană minunată. Ai atât de multe calități! Cred că nu te merit. Hai mai bine să rămânem prieteni. Ne mai vedem la un ceai. Poți veni la mine la un film. Cel mai adesea, cuvintele de mai sus aparțin celui/celei care decide să părăsească relația.

În opinia mea, acest gest este un subterfugiu. Pur și simplu îți dorești să ieși dintr-o relație, însă nu ai curajul să recunoști acest lucru și să fii onest. Este ca un rol într-un spectacol de teatru. Un joc al atracției și al seducției, o hârjoană cu pernele, însă total lipsită de emoții. Hai să ne mai distrăm ca prietenii, fără prea multe obligații. Tu îmi pregătești mie cina, eu vin, apoi plec. Simplu. Fără sentimente.

Lucrurile sunt suficient de clare atunci când relația de dragoste nu mai merge. Cel care vrea să-și ia tălpășita, pur și simplu nu-și dorește să mai continue ce a început cândva. Prietenia este un cuvânt prea prețios pentru a defini o relație proaspăt încheiată. Nu-și are rostul în acest context. Desigur că apare speranța ca cel care a luat decizia despărțirii să se poată răzgândi. Și uite cum se clădesc amăgirile!

Ce spun specialiștii

Sursa foto: junebugweddings.com
Sursa foto: junebugweddings.com

Psihologii admit faptul că cele mai trainice prietenii se leagă între sexe opuse, raționamentul fiind legat de faptul că sunt eliminate toate datele competiționale ce pot apărea într-o relație formată din două femei sau din doi bărbați. Specialiștii mai susțin că prietenia dintre un bărbat și o femeie este mai interesantă și mai captivantă pentru că fiecare găsește în prietenul de sex opus răspunsuri la propriile nelămuriri. Cu toate acestea, o astfel de relație poate deveni dificilă în momentul în care el sau ea simte mai mult.

Cred că decizia de a rămâne cu un ex intr-o relație de prietenie este în totalitate greșită. Chiar dacă regreți suferința produsă celuilalt, nu cred că este de datoria ta să-l / o ajuți să depășească acest moment. Poți provoca mai mult rău decât bine. Într-adevăr, uneori este mai simplu să te vezi cu fosta/fostul la un film atunci când există un spațiu gol în viața ta, însă nu faci decât să îngreunezi despărțirea.

În loc să spui că-ți dorești o relație de prietenie, consider că cel mai corect ar fi să comunici clar care-ți sunt sentimentele și să nu creezi panică sau alertă la orice gest care semnifică afecțiune. Este flatant să petreci timp lângă cineva care încă te mai place, însă pentru cel parasit este doar o stare de confuzie. Eu una, nu-mi pot imagina un tablou cu amintiri și regrete, cu prietenie și suferință. Când este game over, nu mai este loc de alte interpretări.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.