Lasă-le să zboare!

0
1061

Gândurile sunt puternice. Ele ne influențează modul în care ne simțim și ne comportăm. Este un semn de îmblânzire față de tine să nu-ți lași inima afectată și chipul posomorât. Să risipești toate resentimentele și orice urmă de indispoziție. Să te detașezi și să te simți în largul tău.

Era o seară blândă și liniștită de iunie, iar plimbarea pe faleză era atât de plăcută încât pemitea calmului să mă invadeze. Valurile se izbeau de stânci, vapoarele pluteau în larg iar soarele asfințea. Pescărușii gălăgioși zburau haotic și se luau parcă la întrecere cu sunetul de pian ce venea de la o terasă în stil grecesc.

Am închis ochii și mi-am repetat în gând: ce șansă nemaipomenită! Să pot înlătura orice grijă sau gând neplăcut. Să fiu agreabilă și să las veselia să-și croiască drum spre inima mea. Să permit ochilor să strălucească și să fiu încântată de tot ce am in fața mea. Iată adevărată armonie! Winston Churchill spunea: “Când mă gândesc la toate grijile, îmi amintesc de povestea bătrânului care a spus pe patul de moarte că a avut parte de multe necazuri în viață, doar că cele mai multe dintre acestea nu s-au întâmplat”.

Este esențial să eviți judecățile cu privire la cine ești, ce faci, la alți oameni și la tot ce te înconjoară. Acceptă-te pe tine așa cum ești și îmbrățișează viața cu deschidere, optimism și cu interes autentic pentru noi experiențe, evitând etichetele preconcepute. Psihologul Bret A. Moore îndeamnă: “Data viitoare când simți că devii anxios sau supărat, imaginează-ți nevoia acută de a acționa ca pe un zid de cărămidă, iar dorința ta de a rezista acțiunii ca pe o grindă mare care îl tine fixat în loc.”

Tu, oriunde te-ai afla, oprește-te din ceea ce faci preț de câteva minute, servește o limonadă cu mentă sau ghimbir, un ceai sau un frappe și crede-mă pe cuvânt: sunt doar gânduri, nimic mai mult sau mai puțin. Lasă-le să zboare!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.