O elevă talentată din Iași a fost premiată în SUA

0
680
O adolescentă din Iași a obținut marele premiu la un concurs internațional de desen din Statele Unite ale Americii. Este vorba despre Emma-Andreea Paveliuc, în vârstă 13 ani, elevă în clasa a VII-a la Colegiul Național „Octav Băncilă” din Iași, care a participat la concursul Lions „Afișe pentru pace”.
Treptat, Emma s-a prezentat la toate etapele, de la cea locală, la cea națională în cadrul
Convenției Naționale de Toamnă Lions de la Iași, cu un desen cu care a ajuns până în etapa
internațională.
Din cele aproximativ 650.000 de desene, au fost selectate în finală 120. Emma a fost desemnată câștigătoarea din acest an a concursului internațional „Afișe pentru pace” care a avut ca temă „Lead with compassion” („Conduce cu compasiune”).
M-am documentat foarte mult înainte de a realiza acest desen. Mai întâi m-am gândit
ce reprezintă pacea și ce anume unește mai multe națiuni. Eu sunt un fan al istoriei și m-am gândit să mă duc mai profund în antichitate și am ales să pornesc lucrarea de la o fată indiană puternică spiritual să fie mai vizibilă pentru ceilalți. Am continuat cu alte simboluri cu care ne identificăm ca oameni cum ar fi AND-ul, religia, serviciile de apărare, adevărații lideri care luptă pentru ceilalți și uneori ajung să ne salveze sau să se sacrifice pentru noi. Am ales Yin și Yang pentru că în această lume, uneori totul este opus, dar într-un anume echilibru. Totodată am ales să aduc alături de aceste simboluri și steagurile lumii unite între ele ca un puzzele pentru că doar împreună ne putem ridica și în acelați timp apăra și susține indiferent de situație a precizat Emma, câștigătoarea marelui premiu.
Emma provine dintr-o familie de artiști din Iași care au încurajat-o întotdeauna să facă
ceea ce îi place.

O artistă susținută de familie

Talentul la desen l-a moștenit de la mama sa, care de foarte multe ori o consiliază în ceea ce face. A descoperit că îi place să deseneze de la o vârstă fragilă și a continuat să lucreze în permanență la pasiuna sa.
În prezent este îndrumată de doamna Miea Grivnica, profesoara sa de desen de la Colegiul Național „Octav Băncilă” din Iași.
Pentru mine acest premiu înseamă foarte mult. Sunt fericită că am participat și am ajuns să iau marele premiu. Odată ce am ajuns să trec prin mai multe etape, mă încurajează să gândesc cu optimism spre viitorul meu, să devin ceea ce mi-am propus. Mulțumesc doamnei profesoare Miea Grivnica pentru că fără ajutorul dumneaei nu aș fi ajuns aici. Totodată, sunt recunoscătoare și familiei mele pentru susținerea necondiționată pe care mi-o acordă de fiecare dată a menționat adolescenta.
Emma își dorește ca în viitorul apropiat să își expună lucrările sale în cadrul unei expoziții, unde toate desenele pot fi admirate de publicul larg.
Ceremonia de desemnare a câștigătoarei din acest an a avut loc pe 3 martie în New York City, cu ocazia zilei Lions la Națiunile Unite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.