O prea frumoasă primăvară

0
1519
Oana
Oana

E liniște. O adiere de vânt umflă perdeaua ca pânza unei corăbii, iar aerul proaspăt se răspândește în camera cu parfum de orhidee. Ușile de la dulap sunt larg deschise, prezentând pe umerașe rochiile așezate după anotimpuri. La masa de machiaj, lângă cutiuța cu cercei am înșiruite câteva bentițe de fetiță. Sunt micuțe și tare drăgălașe.

Anul trecut, în aceeași perioadă, viața urbană avea ritmul ei. Parcă mi se cuvenea să-mi aleg ținuta potrivită pentru plimbarea de duminică. Era un lucru obișnuit să stau împreună cu ai mei în cafeneaua noastră preferată, admirând castanii înfloriți. Acum, timpul s-a oprit în loc. Să nu ne gândim că avem în față un tablou sumbru, ci mai degrabă o fereastră spre mai multă toleranță, înțelepciune și mai mult bun simț. Să înțelegem că viața nu trebuie să fie perfectă și că fericirea nu poate fi condiționată de a avea totul, ci de a avea iubire.

https://www.bonjourmadame.ro/zi-de-sarbatoare-bine-ai-venit/

Sărut frunțile copiilor mei cu ochii închiși, gândindu-mă că peste ani, ei își vor aminti cu drag de timpul petrecut împreună acasă. Își vor dori să retrăiască momentele în care inventam povești, răsfoiam cărți cu dinozauri, ascultam muzică, făceam corturi din cearșafuri și alergam pe terasă.

În cartea Nu există copii răi, Janet Lansbury explică: “Pentru copiii mici, jocul, explorarea și experimentarea trebuie să vină predominant din partea lor. Alegerile copiilor noștri ne vor surprinde și nu vor arăta întotdeauna ca o joacă, așa cum am percepe-o noi. Facilitatea și observarea jocului ales de ei este una dintre cele mai mari bucurii ale timpului petrecut cu bebelușii și copiii mici. Și pentru copiii noștri această libertate este o nevoie esențială. În mod ideal, noi punem la dispoziție oportunitățile și materialele și îi lăsăm pe copiii noștri să preia inițiativa”.

În încheiere, am ales aceste citate despre flori:

“Dragostea așteaptă pe marginea unei petale”. William Carlos Williams

“Am putea oare să concepem ce ar fi devenit omenirea dacă nu ar fi cunoscut florile”? Maurice Maeterlinck

“Dragostea este singura floare care crește și înflorește fără ajutorul vreunui anotimp”. Kahlil Gibran

“Acolo unde înfloresc florile, înflorește și speranța”! Lady Bird Johnson

“Nu iubi primăvara, ci înfățișarea unei anumite flori în care primăvară s-a închis, nu iubi dragostea, ci pe cel în care dragostea se întruchipează”. Antoine de Saint Exupery

“Florile sunt cele mai frumoase lucruri făcute de Dumnezeu, în care El a uitat să așeze și un suflet”. Henry Ward Beecher

“Parfumurile sunt sentimentele florilor”. Heinrich Heine

Să avem speranță! Să iubim și să dăruim din inimă!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.