Vacanță de vis în Yorkshire

0
250

Yorkshire este una dintre cele mai populare destinații turistice din Anglia. Cuceresc privirea străzile medievale și prăvăliile de modă veche cuibărite între străvechile ziduri, misterioasele castele, dar și impozanta catedrală Minster. La toate acestea, se adaugă zona de coastă cu stânci, marea învolburată și peisajele ce-ți taie respirația.

York, printre cele mai cunoscute orașe

Explorarea străzilor din Yorkshire este o atracție în sine, dar există și unele locuri fantastice de vizitat, precum Muzeul Național al Căilor Ferate și Centrul viking Jorvik din York, unul dintre cele mai apreciate orașe din zona Yorkshire.

În York se ajunge ușor cu automobilul sau cu mijloacele de transport public, ceea ce îl face perfect pentru un sejur lung sau o excursie de câteva zile, dacă vă cazați altundeva în nordul Angliei. Din portul de feriboturi din Newcastle, puteți ajunge cu automobilul la York în circa o oră și 40 de minute, urmărind A19, prin Middlesbrough. Alternativ, există trenuri regulate din gara Newcastle Central către centrul Yorkului, care fac acest drum în mai puțin de o oră.

Locuri pline de istorie și frumusețe

Cristina Guraliuc
Cristina Guraliuc

Cartierul Minster din York este locul în care străzile pavate de modă veche se întâlnesc la umbra turlelor gotice ale Catedralei Minster. Catedrala este și ea un obiectiv demn de vizitat, la fel de impresionant în interior ca și în exterior. Arcade avântate și morminte străvechi împodobesc interiorul, împreună cu vitraliile care vă vor tăia răsuflarea.

Muzeul Național al Căilor Ferate este un obiectiv de neratat pentru fanii trenurilor. În interior veți găsi faimoase locomotive și vagoane, incluzând o colecție de vagoane regale folosite de monarhi de la Regina Victoria, la actuala regină Elisabeta a II-a.

Cristina Guraliuc
Cristina Guraliuc

Pentru a învăța despre istoria Yorkului, puteți vizita Jorvik Viking Centre, care vă va duce înapoi în timp pentru a vedea cum arăta orașul cu o mie de ani în urmă. Acolo, vă așteaptă vestigiile unor case vikinge adevărate și numeroase artefacte incredibile, precum și o plimbare prin Yorkul viking refăcut, unde puteți vedea cum trăiau vikingii.

Cristina Guraliuc

La marginile orașului York, găsiți o frumoasă zonă rurală cu atracții istorice, precum magnificul Castel Howard cu vastele sale grădini și încăperi, sau satul Stamford Bridge din apropiere, unde s-a dat faimoasa bătălie care a dictat cursul istoriei Angliei și a marcat sfârșitul epocii vikinge.

Middlesbrough, peisaje uimitoare, printre nori

Cristina Guraliuc
Cristina Guraliuc

Middlesbrough este un alt orășel din Yorkshire, cunoscut ca loc de relaxare și vestit pentru frumusețea lui. Cu zone de camping și priveliști de vis, zona este luată cu asalt de turiștii dornici de relaxare.

Cristina Guraliuc
Cristina Guraliuc

Dealurile înalte de la înălțimea cărora ai parte de priveliști minunate și peisajele rustice aduc un plus de frumusețe celor dornici să admire minunățiile naturii. O oază de liniște și relaxare, Middlesbroug este un loc unde merită să ajungi măcar o dată în viață.

Text: Cristina Guraliuc

Foto: Cristina Guraliuc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.