Iași Music Experience, festivalul tinerilor artiști

0
122

„Iasi Music Experience” este festivalul ce va avea loc în perioada 24-26 august și care va reuni tineri pasionați și dornici să-și exprime talentul în muzică. Evenimentul este organizat de Casa de Cultură a Studenților din Iași (CCS), împreună cu Asociația Excelență pe Portativ, Primăria Municipiului Iași și Palas Iași.

Festivalul presupune organizarea a șapte mari activități. Este vorba despre: Musical Encanto, Concert Simfonic Muzică de Film, Concert trupe ieșene Muzică de Film, Toboșariada, Recital trupa ieșeana Missed Call, Romanian Guitar Contest (RGC), Romanian Bass Contest (RBC) – în premieră națională.

„Timp de trei zile, la Iași, vom promova 300 de tineri pasionați de muzică și artiști care își doresc o expunere mai mare atât local, cât și național. Prin acest nou festival, ne dorim să creștem accesul și participarea tinerilor la activitățile culturale și să susținem dezvoltarea voluntariatului în rândul studenților”, a declarat Bogdan Crucianu, directorul CCS Iași.

Trei zile de spectacole

În prima zi a festivalului, de la ora 10.00, în Sala Gaudeamus a CCS Iași publicul va fi încântat cu sunetul de chitară, iar seara, de la ora 19.00, in parcul Palas Mall va avea loc Gala Laureaților și microrecitalul câștigătorilor ediției de anul trecut.

Pe 25 august, de la ora 17:00, în parcul Palas Mall va avea loc evenimentul unic ce adună 50 de toboșari din Iași, ce vor cânta simultan piese rock. 

„La acest eveniment vor evolua tineri din Iași care știu să cânte la tobe, experți, dar și artiști toboșari care vor prezenta și altor pasionați ai muzicii care este rodul muncii lor”, a subliniat Petran Paveliuc, coordonatorul festivalului.

In ultima zi a manifestării, de la ora 18.00, se va desfășura un recital live cu interpretari ale melodiilor din animația Disney ENCANTO, susținut de Petran Music School și grupul vocal SunnyVox, condus de dirijor Raluca Zaharia. De la ora 20:00, festivalul s va incheia cu concertul de lansare al recentului album al trupei ieșene Missed Call, înființată în anul 2018 de Razvan Nica și Cosmin Gafițescu. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.