Vis de iarnă pe vremea mea. Un vis este și acum.

0
1244
sursa: Instagram - Antique farmhouse

Pe vremea mea … așa începe fiecare frază pe care ți-o spune un bătrân. ”Pe vremea mea, exista Moș Gerilă”, “Pe vremea mea, oamenii erau mai buni”, “Pe vremea mea, mergeam la școală prin troiene”. Și tot așa! Ce au în comun cele două perioade, cea de pe vremea mea și cea din prezent, sunt cadourile, clinchetele de clopoței, entuziasmul, surprizele și colindele.

Pe vremea mea, în urmă cu trei decenii, darurile de Crăciun erau atât de simple! Moșul ne lăsa sub brad cadouri simbolice, lucruri practice de care să ne folosim mai apoi. Ne adunam câte un grup de șase-șapte copii la noi acasă, făceam poze alb-negru ținând câte o portocală în mâna, suspendată în aer, iar vecinul fotograf imortaliza momentul magic. Din cauza luminii de la blițul aparatului, cel mai adesea ieșeam cu ochii închiși. Eram îmbrăcați în blue jeans și purtam pulovere cu fulgi de nea. După ședința foto, începeam să lălăim colinde, iar mai apoi mâncam cornulețe cu nucă. Eram veseli și haioși!

Pe atunci, brazii nu erau atât de bogați. Cel pe care îl cumpăra tata din piață avea puține crenguțe. Trebuia cioplit, așezat pe suport și mai apoi împodobit. Instalația era cea în formă de nuferi, globurile erau colorate, iar beteala era argintie sau aurie, ca și acum. Puneam și bomboane în pom, iar a doua zi dacă mai găseai una ….

Crăciun magic

sursa: instagram.com - amyepeters
sursa: instagram.com – amyepeters

Într-adevăr, acum avem mai multe opțiuni de surprize pentru cei dragi. Hypermarket-urile sunt pline de oferte, avem Youtube, Facebook, Whattsap, ținute bine alese și brazi împodobiți după tendințe. Avem ciorăpei de Crăciun, pe care îi agățăm deasupra șemineelor și îi avem pe renii lui Moș Crăciun, nouă la număr: Dasher, Dancer, Donner, Vixen, Comet, Cupid, Prancer, Blitzen și Rudolf.

Acum, totul e mai bogat, mai somptuos și mai sclipicios. Ce-mi doresc eu este ca așa să fie și inimile noastre. Aș vrea să cred că suntem mai fericiți, mai mulțumiți, mai optimiști și mai curajoși.

Pe vremea mea și acum, în fiecare zi și în fiecare clipă, să purtăm în suflet imaginea sărbătorilor de poveste. Ar putea fi imaginea din copilărie, când îl așteptam pe Moș Crăciun, sau poate fi cea din prezent, când ne strângem copiii în brațe, când le arătăm părinților și prietenilor iubirea noastră mare sau când ne transformăm casa într-un cămin cald și primitor. Să fie magie, pace și armonie!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.