Dai din coate sau folosești răbdarea drept talisman?

0
928
Sursa foto: pinterest.com
Sursa foto: pinterest.com

Pe strada îngustă, încadrată de clădiri, trecând pe lângă o fântână arteziană, mademoiselle avea să-și grăbească pasul până spre cafeneaua unde își dăduse întâlnire. Admira în treacăt ghivecele cu mușcate roz și mov ce se revărsau peste balcoane și se bucura de soarele cald ce-i inundase chipul.

În acea zi frumoasă, cu cerul ca azurul, purta o pereche de pantofi cu toc mic, o rochie până la genunchi, cu nasturi în față și cu un cordon împrejurul taliei micuțe. Pe cap avea un accesoriu alb ce-i evidenția trăsăturile delicate, iar buzele erau de nuanța piersicii. Avea mănuși albe ce-i subliniau eleganța și o poșetă în formă dreptunghiulară. În inima ei domnea un sentiment de pace, mai ales că luase decizia cea mai potrivită pentru viitorul ei. Avea să lupte pentru marea dorință ce-i invadase visele încă din copilărie.

Era sigură pe ea, de neclintit. În casa părintească fusese crescută după anumite principii, care în tumultul orașului păreau pentru marea majoritate să devină învechite. Își dorea cu ardoare să nu se abată de la valorile ce i-au fost insuflate. A dus o luptă grea cu ea însăși și iat-o acum, matură, dând cărțile pe față.

Întră în localul cu mobilier venețian și miros de cafea și se îndreptă spre masa unde era așteptată de un domn cu pălărie neagră și mustăți arcuite, ce trăgea relaxat dintr-o pipă. Salută, se așeză grațios și îl privi în ochi pe cel din fața sa, așteptând să i se adreseze.

– „Și te-ai gândit la propunerea mea?”

Sursa foto: pinterest.com
Sursa foto: pinterest.com

Mademoiselle stărui o clipă. Își dorise atât de mult acest post. Terminase facultatea și părea a fi jobul la care râvnea orice tânără. Să fie designer la o celebră casă de modă era un vis aproape de neatins. Dar prețul ce avea să-l plătească o mai pusese încă o dată pe gânduri. Era în joc viitorul ei, dar cu toate acestea nu putea să trădeze și să devină o lașă.

Știa că dacă va accepta oferta, mai devreme sau mai târziu avea să regrete decizia luată. Până atunci, obținuse totul datorită ambiției și inteligenței sale. O va face și de acum încolo. Era dispusă să muncească și era convinsă că odată și odată tot va izbuti.

– „Vă mulțumesc, sunteți prea generos sa-mi faceți astfel de oferte. Nu sunt dispusă să accept. Prefer să am răbdare. Sigur voi reuși!”

Se ridică triumfătoare de la masa cu pricina, iar pe chipul ei a înflorit un zâmbet. Era mulțumită de ea însăși și avea să lupte frumos și corect pentru țelul său. Știa că răbdarea era o virtute ce consta în tăria și în fermitatea de a aștepta în liniște să ajungă acolo unde își dorea.

Răbdarea este arma oamenilor puternici, care izbutesc indiferent de obstacolele ce le apar în cale. Oamenii puternici se înarmează cu răbdare de fier, cu demnitate și nu-i împovărează pe cei dragi cu neajunsurile lor. Oamenii puternici nu dau din coate. Ei au răbdare și valoare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.