Dărâmă și reclădește frumos!

0
1138
Sursa foto: pinterest.com
Sursa foto: pinterest.com

Atunci când recunosc lucrurile ce nu mi se potrivesc, pot lua atitudine. Îmi stabilesc prioritățile, în funcție de importanța lor, pentru că dacă nu o fac eu, se vor oferi alții să mă ajute și nu e tocmai elegant. Uneori mă simt compleșită de cerințele ce se perindă cu o viteză amețitoare prin viața mea. Înclinația este să răspund pozitiv și să mă străduiesc să împlinesc fiecare dorință sau sarcină ce mi se servește. Dar, totuși, toate aceste urgențe reprezintă țeluri pentru mine sau pentru ceilalți?

Dimineața, când îmi sună alarma telefonului, simt că se anunță din nou o zi cu înviorare scurtă, cu răspunsuri la e-mailuri pe fugă și cu ceașca de cafea uitată pe măsuța de pe terasă. Prinsă cu graba, obișnuiesc să amân tihna acestui moment și sar direct în acțiune. Sunt mânată de “trebuie” și îmi zic: “Las’ că-mi analizez ideile în drum spre birou. Las’ că iau eu decizii pe parcurs, mă orientez, văd eu cum o scot la capăt”.

Am realizat în timp că nu se cuvine să păstrez aceste obiceiuri și că ar fi benefic să le înlocuiesc cu altele care să-mi aducă cu adevărat starea de bine. Am ales să-mi fixez obiectivele zilei, cele esențiale pentru mine. Știu că este important să le îndeplinesc cu succes și să nu mă abat de la ele. Constat că asta îmi oferă mai multă încredere. Și aș vrea să nu fie cu supărare dacă amân să ridic un colet sau să evit o persoană cu care nu pot discuta decât mărunțișuri.

Este apreciabil pentru mine, pentru tine, să rămânem fideli propriilor credințe, idealuri și principii. Eu sau tu suntem singurii care putem stabili ce anume are sau nu trecere în viața noastră, cine merită sau nu timpul nostru prețios și tot de noi depinde cui oferim energia, iubirea și atenția noastră. Fericirea și împlinirea depind de mine sau de tine, de selecțiile pe care le facem, de ce anume alegem să primim sau să oferim și mai ales pe cine invităm în viața noastră.

https://www.oanapuiu.ro/incotro-cu-aceste-vesminte-alese-spre-strada-fericirii/

Pantofii murdari rămân pe preș, la ușă, pe când papucii lucioși și îngrijiți pot păși frumos în viața noastră. Așa cum condurii Cenușăresei s-au potrivit perfect piciorului ei micuț, tot așa consider că trebuie să alegem și relațiile cu oamenii ce-i întâlnim. Pe cei cu care ne potrivim, îi putem primi cu inima deschisă, fără să avem temerea că undeva, cândva ne vor trăda. La urma urmei, și relațiile au nevoie să fie tratate cu prioritate. Alege-le pe cele mai importante cinci sau zece persoane din viața ta și observă cât timp petreci cu acestea. Și mai ales, analizează dacă timpul oferit este unul de calitate. Înclină balanța dacă este cazul, fă schimbarea ce se lasă mult așteptată și dezvoltă relații frumoase cu oamenii prețioși.

“Și mâine este o zi”, spunea Scarlett O’Hara. Iar de mâine, îmi voi servi cafeaua îndulcită cu miere de albine, într-un aprilie cu soare și voi avea timpul meu de gândire. E prima bucurie dintr-un lung șir de bucurii și clipe speciale!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.